Kommande program

26/4 Torsdag. Cykling i närnaturen. Visst är vi överens om att natur bäst upplevs gåendes eller cyklandes. Lennart har sen 2009 guidat oss runt på de småvägar som står till buds när man utgår från Örkelljunga tätort. Denna sena eftermiddag har Janne lovat försöka hålla i förberedelserna inför årets cykelexkursion. Vi ses vid Gästis (OBS!) kl 18.00. Ansvarig: Janne Johansson

5/5 Lördag. Fågelskådningens dag. En återkommande begivenhet bland alla vårens programpunkter som lyfter fram fågelskådningen på ett särskilt sätt. Våra hemtrakter har en mångfald av olika naturtyper att visa upp, men vart kosan ställs just denna morgon får du först reda på när du når vår mötesplats. Samling vid Netto kl. 07.00. Hemkomst ca kl. 12.00. Ansvariga: Björn Herrlund och Kurt Arne Johansson

22/5 Tisdag. Slåtter- och betesmarken i Ramnekärr. Denna dag är det den Biologiska mångfaldens dag och vi tänker därför ställa kosan till gräsmarkerna i Ramnekärr. Förhoppningsvis ska svinrotens gula solar ännu lysa när kvällsvandringen tar sin början. En svinrotsäng var förr i tiden ett begrepp med mersmak. Men här finns än mer av spirande växtlighet att glädjas åt. Samling vid Netto kl. 18.00.
Ansvariga: Patric Carlsson och Janne Johansson


Cykelexkursion

Cykelexkursionen är en (v)årlig tradition.
Foto: Janne Johansson

Nytt på hemsidan:
(uppdaterad 2018-04-26).

Synpunkter, tips och förslag välkomnas. / Zigge

Föreningen finns också på Facebook.

http://www.pollinerasverige.se/ Biparadiset finns med på Pollinera Sverige.

Upprop!
Under 2018 kommer orren att inventeras i hela Skåne. Vi i ÖN kommer att försöka räkna orrarna i kommunen Vi är mycket tacksamma för alla noteringar av orrar Både hörda och sedda. Rapportera på artportalen, eller skriv i obsboken här på hemsidan. Det går också bra att maila eller ringa till Janne Johansson, Björn Herrlund eller Patric Carlsson. Kontaktuppgifter finns här på hemsidan. Lyssna på orre! Karta.

Meddelanden:

Det är dags att sätta upp holkar! Vi säljer egentillverkade mesholkar för 100:-/styck (starholkar 150:-, uggleholkar 200:-). Kontakta Björn Herrlund tel 0709-515 323 eller bjornherrlund@gmail.com.

Nästa Alcedonummer planeras komma ut i maj. Vi har tänkt ställa samman ett nummer med SKOG som tema. Känner du att du vill medverka med en upplevelseartikel eller någon annan form av artikel med koppling skog, hygge, växter, djur, rekreation, framtidsförhoppningar - så hör av dig till någon av oss i redaktionen!! Om du inte skriver artikeln själv kan vi kaske hjälpas åt. Telefonnummer hittar du under "Kontakt-fliken" här intill!

Förstaobsar 2018 (Hela listan inkl. signaturer)
Grönbena (26/4 KAJ)
Ärtsångare (22/4 BH)
Rödstjärt (19/4 SN)
Svartvit flugsnappare (19/4 BH)
Svarthätta (16/4 BH)

Citatet:
En gentleman är en man som kan spela dragspel, men väljer att låta bli..
Sten Broman


Projekt "Floran i Örkelljunga" finns nu som pdf-filer under Flora.
Bilder på våra trollsländor finns under Galleri.